Páratlan páros? – G-Wolves HTS Plus 4K és Ace egér teszt


Ezúttal két, meglehetősen különleges egér jár nálunk. Több szempontból is érdekességnek számítanak a piacon, ahogy az sem titok, hogy hazánkban sem igazán találkozhatunk velük a boltok polcain. A gyártó neve ismerős lehet, hiszen egy időben a Hati szériát több hazai játékos is napi szinten hajtotta. A rutinos rókák kitalálhatták már, hogy a G-wolves vagy G-Sevlow rágcsálóiról lesz szó a mai bejegyzésben. A többesszám indokolt, hiszen ránézésre teljesen megegyező példányokról beszélhetünk, ám a belső hardverekben és a specifikációkban bizony lesznek még különbségek.

Vágjunk is bele, nézzük, mit tud a G-Wolves HTS Plus 4K és Ace!

A csomagolás, doboz

Az ember az első benyomások alapján ítél sokszor, mely hardverek, perifériák esetében akár a dobozt is jelentheti. Szerencsére a cég munkatársai itt sem finomkodtak, igényes design és grafikák jellemzik az egerek csomagolását. Az éppen aktuális típus (4K, Ace stb.) is az arcunkba van tolva, azonnal tudhatjuk, hogy melyik egér is került a kezünk közé. Most, hogy a doboz meggyőzött, következhet is annak tartalma.

A legtöbb gyártó valamilyen oknál fogva hajlamos kispórolni a kiegészítőket az egerek mellől. Nos, a G-Wolves teljesen más utat választott, minden földi jóval megpakolták a körítést. MicroUSB kábelek, többféle extra talp, az ACE esetében pedig még extra akkumulátor is várja a potenciális vásárlókat. Sőt, mindkét egér mellett találtunk MicroUSB <> USB-C átalakítót is, hogy akár a telefonunkat is tölthessük azokkal. Jár a hatalmas piros pont, biztató kezdés.

A
A 4K Dongle más alakú

Az egerek formája, design

Az egerek 117x61x40mm-es mérettel operálnak, azaz a közepes-kisebb kategóriát képviselik. Sokaknak a Logitech G Pro designja ugorhat be elsőre, melyről jól tudjuk, hogy sokak kedvence. Alapvetően szimmetrikus egérről beszélhetünk, ám az extra gombokat bal oldalon találjuk meg, azaz a jobbkezes felhasználók örülhetnek ezúttal is. A görgő alatt találunk egy DPI váltó gombot is, melyet később akár más feladatokra is befoghatunk.

A designra talán a végletekig letiszult kifejezés illik a legjobban, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Személy szerint én imádom a kinézetüket, ám érthető, ha valaki kicsit extrább designra számít egy gamer egér esetében. RGB orgiától itt nem kell tartani, egyedül az egér alján találhatunk egy DPI fokozat visszajelző LED-et. Az egerek alján a szokásostól eltérő, szellős kialakítást találunk, ám szerencsére nem szenvedett csorbát emiatt a minőség, cserébe tovább faraghattak a perifériák súlyán. Az ACE esetében egy extrább, kék színezést láthatunk, talán ennek köszönhetően a legkönnyebb megkülönböztetni a két változatot. Nem jön be a szellős design az egér alján? Ez sem probléma, hiszen a csomagban találhatunk egy matricát, mellyel befedhetjük a nemkívánatos lyukakat. Az ACE 46 grammos, míg a 4K 49 grammal hódít, azaz itt is a top kategóriát képviselik a G-Wolves rágcsálók.

A gombok alatt Zippy kapcsolókat találhatunk, mely szintén nagy rajongótábornak örvend az egérfanatikusok körében. Teljesen megértjük, hiszen remek kattintási élménnyel szolgál a gombok lenyomása, beszéljünk akár a fő, akár az oldalsó gombokról. Gyengepontom a görgő, ám itt sem tudott hibázni a gyártó. A görgetési élmény kellemes, érezhetőek az egyes lépések, de nem túlzóan. Ez persze egyéni preferencia kérdése már, de nálam telitalálat.

Teljesítmény, szenzor(ok)

A legnagyobb különbséget ebben a szekcióban találhatjuk a két egér között. Az ACE maximálisan 1000 Hz-es polling rate-tel operál egy PixArt 3395 társaságában. Igen, kitaláltad, a 4K pedig 4000 Hz-en működik, ezért is a különlegesebb, kör alakú USB reciever. A 4K-ban jelenleg 3399-es PixArt szenzort találhatunk, ám a későbbiekben itt is beköszönhet a 3395 korszak. Röviden: napjaink legjobb vezeték nélküli szenzorairól beszélhetünk, gyakorlatilag tökéletesek, illetve kiakasztathatlanok. Akár 20000 DPI-ig is feltekerhetjük az egereket, nem mintha erre normális keretek közt szükségünk lenne.

Mit sem ér a kiváló szenzor, ha az implementálás rossz. Ezért a MouseTester segítségével mind az állítólagos polling rate értékeket, mind az egérszenzorok viselkedését megvizsgáltuk. Az előzetes játéktesztek alapján nem számítottunk semmi problémára, szerencsére igazolták is a tökéletes működést a további vizsgálatok is. Fontos kiemelni, hogy a 4000 Hz mintavételezés bizonyos gépeknél, programoknál már gondot okozhat. A mindennapi használatban sem volt mindig kiérezhető a négyszeres polling rate, gyors FPS játékoknál, 240 Hz monitornál azonban egyértelműen simább kurzormozgást tapasztalhatunk. Ebben segít a MotionSync is, melyet mindkét egérnél bekapcsolhatunk.

Szoftver

Az egerek meglehetősen puritán szoftverrel rendelkeznek, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Pillanatok alatt megtalálhatjuk az egyes funkciókat, beállítási lehetőségeket, ám 2 évig csiszolt designra itt nem kell számítanunk. A beállítás után természetesen az egér belső tárhelyébe elmentődnek a konfigurációk, így nem kell futnia folyamatosan a gépünkön.

Oldalsó gomb, MicroUSB – Gyakori kérdések

A HTS Plus széria több előzetes kiadáson is átesett már, így néhány nevesebb egérteszter korai verziókat is a kezébe vehetett. Az első példányoknál előfordulhatott olyan probléma, mely az oldalsó gombok beesését okozta, ám a végleges változatnál ez már nem fordulhat elő. Sokszor felmerült a MicroUSB kérdése is, ám a gyártó több szempontból is kitart mellette. Az egér súlyára negatív hatással lett volna a Type-C, illetve technológiai előnnyel nem járt volna a szimmetrikus csatlakozót kivéve. Ebben a szegmensben, ahol pár grammért is hajlandóak extra pénzt fizetni a játékosok, teljesen elfogadható a cég választása.

Specifikációk

 • Méret: 117x61x40 mm
 • Súly: 49 (4K) / 46 (ACE)
 • Kapcsolók: Zippy® 60 millió kattintásra hitelesített kapcsolók
 • Szenzor: Pixart® PMW-3399 (4K) / PMW-3395 (ACE)
 • Talpak: PTFE
 • Kábel: 1.6m
 • Csatlakozás: MicroUSB
 • DPI: Max 20000

 

Verdikt

A G-Wolves HTS Plus szériájának két tagja egyértelműen a top kategóriát képviseli. Az egerek műanyag borítása az egyik legjobb, amit valaha a tenyeremben fogtam, pedig az elmúlt évek alatt rengeteg egér megfordult nálam. A teljesítmény hibátlan, az 50 gramm alatti súly is magáért beszél. Nagyon kevés fogást találni a perifériákon, egyedül a hazai pénztárcáknak kicsit kellemetlen 150 dollár körüli ár lehet negatívum, ám a többi gyártó is ezen a határon lavírozik a frissen kijött fejlesztéseivel.

Pozitívum

 • Kiváló anyagminőség, masszív felépítés
 • Letisztult design
 • Tökéletes szenzor
 • Kőstabil polling rate 1000 Hz (ACE) és 4000 Hz (4K) esetében is
 • Brutálisan sok tartozék
 • Kellemes dobozdesign
 • Pehelykönnyű súly, lyukak nélkül

Negatívum

 • MicroUSB csatlakozó (inkább semleges, hiszen megindokolták a miértjét)
 • Kicsit túl puritán a szoftver, de a dolgát tökéletesen végzi
 • Hazánkban csak a hivatalos webshop jöhet szóba, boltokban nem találjuk meg

Értékelés

A HTS Plus Ace is megérdemelné a 10/10-es pontszámot, ha önmagában nézzük ám ha mellérakjuk az iparágon belül is meglehetősen kuriózumnak számító 4000 Hz-es polling rate lehetőségét, akkor a 4K felé billenthet a virtuális mérleg, még ha pár extra grammot be is kell áldoznunk ezért.


Vélemény, hozzászólás?